diumenge, 30 de maig del 2010

VISITA AL PARC DE RECERCA BIOMÈDICA DE BARCELONA








El dia 6 de Maig els alumnes de 1r ESO del crèdit variable de ciències del institut IES Valerià Pujol i Bosch van anar a Barcelona a veure el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

L’edifici del PRBB es impressionant per el seu disseny amb forma el•líptica i recoberta de fusta.
És una gran infraestructura científica europea treballen 1300 persones fent grups de recerca de 80 a 100 persones.
El treball de recerca es molt important per que els investigadors ens poden donar respostes i soluciona problemes de salut i poden millorar en un futur els tractaments d’algunes malalties greus que afecten a la població, com la sida, el càncer o altres infermetats i poder fer avant sos a la medicina.

Vam parla amb l’Eva que es dedica als gens, investiga amb els animals quan encara son embrions ,ens va ensenyar diferents tipus : pollet, ratolí, peix zebra... ens va dir que els embrions de molts animals son molt semblant als nostres.
Vam poder veure on es desinfectaven i la cura amb la que treballaven i per observar el ADN i els seus components se analitza amb unes maquines que estan connectades a ordinadors , les maquines tenen un detector que sap quins dels quatre components te la mostra de ADN ( adenina(A),guanina(G),citosina(C),timina(T). L'ADN és la substància trobada als cromosomes dins dels nuclis de totes les cèl•lules d'un individu, aquesta substància proveeix el codi genètic que determina totes les característiques individuals de les persones.
Un gen es una part del DNA que dintre del cos humà. En el nucli de les nostres cèl•lules i han milers de gens, que cadascun d'ells té dintre, aproximadament, 3.000.000.000 de cada una dels components que formen el ADN (A-G-C-T)



DANI CARRASCO ZAFRA
DAVID PINA VALERO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada